Απαλλαγείτε από την υγρασία!!
Η υγρασία μειώνει την ποιότητα ζωής σας!

Η εσωτερική υγρασία στην τοιχοποιία, παρουσιάζεται από την ελλιπή μόνωση αυτής, και από τις θερμογέφυρες που δημιουργούνται. Τα πρώτα συμπτώματα αυτής είναι η μικρή αλλαγή του χρώματος ή η σκόνη (άλατα) στην επιφάνεια του βαμμένου τοίχου και διαδοχικά φτάνουμε στην εμφάνιση μούχλας και στη διάβρωση του σοβά.

 • Λύσεις Εσωτερικής Υγρασίας
 • Συμπτώματα – Προειδοποιήσεις Εσωτερικής Υγρασίας
 1. Αν βλέπετε μικρή αλλοίωση της αρχικής απόχρωσης με την οποία είναι βαμμένοι οι τοίχοι, επιβεβαιώστε ότι η αρχική βαφή είχε πραγματοποιηθεί με υλικό υψηλής ποιότητας, αν όχι απλά επαναβάψτε με ένα αδιάβροχο ακρυλικό εσωτερικής χρήσης : Silk Αδιάβροχο Χρώμα. Αν παράλληλα παρατηρείτε στην επιφάνεια και πούδρα, αναζητήστε από το που μπορεί να προέρχεται η υγρασία, απομονώστε την αν είναι δυνατόν και στη συνέχεια τρίψτε και επισκευάστε αν χρειάζεται την επιφάνειά σας, ασταρώστε με : PolyFix A66, ως απλή λύση ή για πλήρη αδιαβροχοποίηση το A.F.Β. 5 Ειδικό Υδαταπωθητικό Γαλάκτωμα Νερού αραιωμένο με 10 μέρη νερό, και βάψτε με Silk Αδιάβροχο Χρώμα , ή για μεγαλύτερη ασφάλεια με PolyAcryl ThermoStop.
 2. Όπου παρατηρείτε μούχλα (μαυρίλες) αποστειρώστε με AFX 05 A και συνεχίστε με Silk Αδιάβροχο Χρώμα προσθέτοντας μυκοστατικό CF 3000 ή με PolyAcryl ThermoStop.
 1. Βλέπουμε μικρή αλλοίωση της αρχικής απόχρωσης με την οποία είναι βαμμένοι οι τοίχοι. Πριν αποκολληθεί το χρώμα, συνήθως βλέπουμε στην επιφάνεια μια πούδρα που δεν είναι τίποτε άλλο από τα άλατα που έχουν δημιουργηθεί από την υγρασία.
 2. Μαυρίλες στο εσωτερικό των ντουλαπών και στις γωνίες των ταβανιών, ιδιαίτερα σε ανεπαρκώς αεριζόμενα δωμάτια.
 3. Διάβρωση σοβά.
A.F.B. P5 Pearl - Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης (nanotechnology)

A.F.B. P5 Pearl - Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης (nanotechnology)

Υδαταπωθητικό Βερνίκι Εμποτισμού Νερού. Αδιαβροχοποίηση Δαπέδων και Τοιχοποιίας. Πέτρας - Σκυροδεμάτων, Σταμπωτών, Μαρμάρων, - Τούβλου, - Τερακότας, - Κεραμιδιών κ.α.

 • 10ετής αντοχή!
 • Εμποτίζει την επιφάνεια και δε σχηματίζει επιφανειακό φιλμ.
 • Υδρόφοβο.
 • Διαπερατό από τους υδρατμούς.
 • Πολύ υψηλή μείωση απορρόφησης νερού.
 • Υψηλή διείσδυση σε απορροφητικά ορυκτά οικοδομικά υλικά, η οποία εξασφαλίζει μια μακρά διάρκεια απώθησης νερού, ένα μακροχρόνιο προστατευτικό αποτέλεσμα.
 • Αντοχή σε U.V.
 • Βελτιώνει την αντοχή των επιχρισμένων επιφανειών σε κύκλους παγετού/απόψυξης.
 • Μη διαπερατό από χλωριούχα και διαλυτά άλατα.
 • Πολύ υψηλή σταθερότητα σε διαλύματα οξέος και αλκάλια.

Απόδοση: 16 m2 αραίωση 1/1

Min Απαιτούμενες στρώσεις: 
το υλικό πρέπει να περαστεί με την μέθοδο νωπό σε νωπό. Αν στεγνώσει δεν δέχεται ούτε τον ευτό του.

 

Η αόρατη δύναμη!!!

Για επιφάνειες που θέλετε να είναι και να δείχνουν αδιάβροχες εμπιστευθείτε το A.F.B. P-5 Pearl, ένα προϊόν   σιλοξανίου, νανοτεχνολογίας!   Επιθυμείτε πλήρη αδιαβροχοποίηση της επιφάνειάς σας με άριστη προστασία έως 10 έτη;  Τοποθετήστε το διάφανο βερνίκι  A.F.Β. P 5 Pearl   για μια επιφάνεια πλήρως  αδιαβροχοποιημένη, χωρίς να αλλάξετε την αρχική της εικόνα. 
Με μια πρώτη ματιά    

Το A.F.Β. P 5 Pearl  είναι σχεδόν αόρατο, τοποθετήστε το και ξεχάστε άλατα, μύκητες, άλγη, απορρόφηση νερού!!! Απολαύστε την επιφάνειά σας για πολλά χρόνια σαν καινούργια!
Ειδικό βερνίκι νερού, δημιουργεί άριστη αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας της οποίας τοποθετείται.  Ιδανικό για απορροφητικές επιφάνειες. 
Όπου εφαρμόζεται το  A.F.Β. P 5 Pearl  η επιφάνεια προστατεύεται απόλυτα από:  την απορρόφηση νερού, την ηλιακή ακτινοβολία, τη φθορά από παγετό / απόψυξη, από χλωριούχα και διαλυτά άλατα καθώς και διαλύματα οξέως και αλκάλια.  
Το υδαταπωθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τροποποιημένα alkylalcoxy silanes.
Αυτοί οι τύποι σιλανίων έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να διεισδύουν σε βάθος μέσα στο υλικό και με τη διαδικασία του πολυμερισμού, δημιουργούν ένα διαρκές φράγμα απώθησης του νερού κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Το προϊόν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για προστασία επιφανειών:

 • Κάθε είδους φυσικής πέτρας,  
 • Σκυροδεμάτων, σταμπωτών, πατητών τσιμεντοκονιαμάτων τοιχοποιίας, 
 • Σοβάδων, επιχρισμάτων, 
 • Μαρμάρων,  
 • Προσόψεων με τούβλο,   
 • Τερακότας,  
 • Κεραμιδιών, 
 • Αμιαντοτσιμέντου,  
 • Ψαμμίτη 
 • Βαμμένων επιφανειών με απλό ακρυλικό.    
 • Έγχρωμων σοβάδων.

Το προϊόν δεν ενδείκνυται εάν επιθυμείτε να επαναβάψετε την επιφάνεια σε διάστημα μικρότερο του έτους.

 

Προετοιμασία Εφαρμογής

Ιδανικές συνθήκες εφαρμογής:  Θερμοκρασία: 10°-30°C, Υγρασία: σχετικά χαμηλή. 
Προετοιμάζουμε όλες τις επιφάνειες έτσι ώστε να είναι καθαρές απαλλαγμένες από σαθρά, λίπη, άλατα, σκουριές και κάθε είδους υπολείμματα. 
1.    Έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες προεργασίες της επιφάνειας.
2.    Σε πορώδης – απορροφητικές ή  όπου κρίνεται  πιθανότητα ανοδικής υγρασίας, εφαρμόστε το 24013 A.F.B.10 Primer Σιλοξανικής Βάσης.
3.    Σε επιφάνεια δαπέδου, απλώνουμε σε μεγάλη ποσότητα το A.F.Β. P 5 Pearl  περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα υλικού και μεταφέρουμε το πλεόνασμα στο επόμενο σημείο, ακολουθώντας πάλι την ίδια τακτική.
4.    Σε επιφάνειες τοίχων εφαρμόστε δύο ή τρεις στρώσεις, με την μέθοδο νωπό σε νωπό δηλαδή επαναλάβετε αρκετές φορές στο ίδιο σημείο έως ότου η επιφάνεια να μην μπορεί να απορροφήσει άλλο υλικό. 
** Προσοχή: αν το υλικό προλάβει και στεγνώσει επιφανειακά, χωρίς να έχετε προλάβει να το τροφοδοτήσετε με την απαραίτητη ποσότητα, δεν θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε. Όταν στεγνώσει επιφανειακά, είναι δύσκολη η πρόσφυση και του ίδιου ακόμη, στον εαυτό του. 
 

Κωδικός Τίτλος Μέγεθος Χρώμα Τιμή

Απόδοση/συσκ
σε 1 στρώση

24016008 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 0.75 lt Transparent - Διάφανο  13.00 € 12 m²
24016030 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 3 lt Transparent - Διάφανο  48.40 € 48 m²
24016100 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 10 lt Transparent - Διάφανο 155.00 € 160 m²
Αρχεία για κατέβασμα

Name:
Email:
Subject:
Message:
x