Απαλλαγείτε από την υγρασία!!
Η υγρασία μειώνει την ποιότητα ζωής σας!

Η εξωτερική υγρασία στην τοιχοποιία, παρουσιάζεται από την ελλιπή μόνωση αυτής, από την φθορά των δομικών υλικών ή και από την κακή κατασκευή. Συνήθως, όταν την αντιλαμβανόμαστε, και τις περισσότερες των περιπτώσεων επειδή εμφανίζονται προβλήματα και στις εσωτερικές όψεις του κτίσματος, είναι αρκετά αργά.

 • Λύσεις Εξωτερικής Υγρασίας
 • Συμπτώματα – Προειδοποιήσεις Εξωτερικής Υγρασίας
 1. Αν απλά η επιφάνειά σας δεν σας δίνει την εικόνα της άριστα αδιαβροχοποιημένης, αλλά έχετε ένα χρώμα που τοποθετήσατε πριν 1-2 έτη, και δεν παρουσιάζει σημάδια φθοράς, τότε απλά μπορείτε να λύσετε πολύ οικονομικά και για βάθος 10ετίας το θέμα της αδιαβροχοποίησης, χρησιμοποιώντας ένα απόλυτα διάφανο βερνίκι: A.F.Y. 99. Ειδικό Βερνίκι Υδαταπωθητικό και Αυτοκαθαριζόμενο με την τεχνολογία της Φωτοκατάλυσης.
 2. Αν η επιφάνειά σας δεν έχει βαφτεί ή παρουσιάζει αποκολλήσεις, τότε θα χρειαστεί να καθαριστεί (ξυστεί) στο σύνολο, να ασταρωθεί με: PolyFix A66 ή για πλήρη αδιαβροχοποίηση το A.F.Β. 5 Ειδικό Υδαταπωθητικό Γαλάκτωμα Νερού αραιωμένο με 10 μέρη νερό, και βαφτεί με PolyAcryl ThermoStop.
 3. Αν παρατηρείτε την εμφάνιση μικροοργανισμών, τότε αυτοί θα πρέπει να καταπολεμηθούν με : AFX 05 A και στη συνέχεια να ασταρωθεί με: PolyFix A66 ή για πλήρη αδιαβροχοποίηση το A.F.Β. 5 Ειδικό Υδαταπωθητικό Γαλάκτωμα Νερού αραιωμένο με 10 μέρη νερό, και βαφτεί με PolyAcryl ThermoStop.
 4. Αποκολλήσεις σοβάδων: επισκευή με ινοπλισμένα κατά προτίμηση. Διάβρωση οπλισμού: ενίσχυση αυτού αν χρειάζεται και επισκευή με εποξιδικό σύστημα.
 5. Αν τα προβλήματα παρουσιάζονται σε ταράτσα, ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα και χρησιμοποιήστε το PolyFlex S U.V. Μονωτικό Ταρατσών.

* Για «γέμισμα» ρωγμών, χρησιμοποιήστε τον ελαστικό αφρόστοκο Ultra Light.

 1. Το πλέον εύκολο, για να διαπιστώσουμε το «αδιάβροχο» της επιφάνειάς μας, είναι μετά από βρέξιμο φυσικό ή τεχνητό, αυτής, αν βλέπουμε σημεία με διαφορά στην απόχρωση ( πιο σκούρα). Αν παρατηρούμε σημεία με πιο σκούρο χρώμα, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση του νερού. Αν επέμβουμε σε αυτή τη φάση η επιδιόρθωση θα είναι σαφώς πιο εύκολη και οικονομική.
 2. Αποκολλήσεις χρωμάτων (ξεφλούδισμα). Η υγρασία και γενικά οι περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν διαβρώσει την προστασία που είχατε θέσει με επικάλυψη χρώματος. Επιδιορθώστε άμεσα.
 3. Μαυρίλες στην επιφάνεια ή και πράσινα βρύα, έχετε αφήσει εντελώς απροστάτευτη την επιφάνεια, οι αποικίες των μικροοργανισμών πρέπει να αφαιρεθούν, η επιφάνεια να επισκευαστεί και να προστατευθεί άμεσα.
 4. Αποκολλήσεις σοβάδων, εμφάνιση οπλισμού;
AFX 05 A Μικροβιοκτόνο

AFX 05 A Μικροβιοκτόνο

Μικροβιοκτόνο για τον καθαρισμό μυκήτων και αλγών

 • Για τον καθαρισμό εσωτερικών μυκήτων (μούχλα η οποία εμφανίζει γκρι μαύρα στίγματα στην προσβεβλημένη επιφάνεια).
 • Για τον καθαρισμό εξωτερικών μυ- κήτων (άλγη - τα οποία εμφανίζονται ως πρασινάδα πάνω σε επιφάνειες τοιχοποιίας).

 

Απόδοση: 15 m2/l

Πρόβλημα μούχλας σε εσωτερικές επιφάνειες; Αλγών σε εξωτερικές;

Αποφασίσατε να απαλλαγείτε από μύκητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του οικοδομήματος; Πρώτη κίνηση ο καθαρισμός με AFX 05 A.

Οι μύκητες τόσο σε εσωτερικές, όσο και σε εξωτερικές επιφάνειες δημιουργούνται και αναπτύσσονται από την υγρασία. Κάθε λοιπόν προσπάθεια αποστείρωσης των προσβεβλημένων επιφανειών θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα μόνο σε περίπτωση απομόνωσης της αιτίας, δηλαδή της υγρασίας.

Εξ’ άλλου η χρήση μυκητοκτόνου χρώματος δεν είναι από μόνη της μια θεραπεία, η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Το σύνολο της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι το ακόλουθο:

 • Εντοπισμός της υγρασίας και μόνωση αυτής.
 • Εφαρμογή του AFX 05Α στην επιφάνεια, εφ’ όσον αυτή είναι στεγνή.
 • Βαφή της επιφάνειας με μυκητοκτόνο χρώμα.
Κωδικός Τίτλος Μέγεθος Χρώμα Τιμή
11401008 AFX 05 A Μικροβιοκτόνο 0.75 lt Transparent - Διάφανο 3.90 €
11401030 AFX 05 A Μικροβιοκτόνο 3 lt Transparent - Διάφανο 12.80 €
11401100 AFX 05 A Μικροβιοκτόνο 10 lt Transparent - Διάφανο 39.20 €

Name:
Email:
Subject:
Message:
x