Απαλλαγείτε από την υγρασία!!
Η υγρασία μειώνει την ποιότητα ζωής σας!

Η εξωτερική υγρασία στην τοιχοποιία, παρουσιάζεται από την ελλιπή μόνωση αυτής, από την φθορά των δομικών υλικών ή και από την κακή κατασκευή. Συνήθως, όταν την αντιλαμβανόμαστε, και τις περισσότερες των περιπτώσεων επειδή εμφανίζονται προβλήματα και στις εσωτερικές όψεις του κτίσματος, είναι αρκετά αργά.

 • Λύσεις Εξωτερικής Υγρασίας
 • Συμπτώματα – Προειδοποιήσεις Εξωτερικής Υγρασίας
 1. Αν απλά η επιφάνειά σας δεν σας δίνει την εικόνα της άριστα αδιαβροχοποιημένης, αλλά έχετε ένα χρώμα που τοποθετήσατε πριν 1-2 έτη, και δεν παρουσιάζει σημάδια φθοράς, τότε απλά μπορείτε να λύσετε πολύ οικονομικά και για βάθος 10ετίας το θέμα της αδιαβροχοποίησης, χρησιμοποιώντας ένα απόλυτα διάφανο βερνίκι: A.F.Y. 99. Ειδικό Βερνίκι Υδαταπωθητικό και Αυτοκαθαριζόμενο με την τεχνολογία της Φωτοκατάλυσης.
 2. Αν η επιφάνειά σας δεν έχει βαφτεί ή παρουσιάζει αποκολλήσεις, τότε θα χρειαστεί να καθαριστεί (ξυστεί) στο σύνολο, να ασταρωθεί με: PolyFix A66 ή για πλήρη αδιαβροχοποίηση το A.F.Β. 5 Ειδικό Υδαταπωθητικό Γαλάκτωμα Νερού αραιωμένο με 10 μέρη νερό, και βαφτεί με PolyAcryl ThermoStop.
 3. Αν παρατηρείτε την εμφάνιση μικροοργανισμών, τότε αυτοί θα πρέπει να καταπολεμηθούν με : AFX 05 A και στη συνέχεια να ασταρωθεί με: PolyFix A66 ή για πλήρη αδιαβροχοποίηση το A.F.Β. 5 Ειδικό Υδαταπωθητικό Γαλάκτωμα Νερού αραιωμένο με 10 μέρη νερό, και βαφτεί με PolyAcryl ThermoStop.
 4. Αποκολλήσεις σοβάδων: επισκευή με ινοπλισμένα κατά προτίμηση. Διάβρωση οπλισμού: ενίσχυση αυτού αν χρειάζεται και επισκευή με εποξιδικό σύστημα.
 5. Αν τα προβλήματα παρουσιάζονται σε ταράτσα, ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα και χρησιμοποιήστε το PolyFlex S U.V. Μονωτικό Ταρατσών.

* Για «γέμισμα» ρωγμών, χρησιμοποιήστε τον ελαστικό αφρόστοκο Ultra Light.

 1. Το πλέον εύκολο, για να διαπιστώσουμε το «αδιάβροχο» της επιφάνειάς μας, είναι μετά από βρέξιμο φυσικό ή τεχνητό, αυτής, αν βλέπουμε σημεία με διαφορά στην απόχρωση ( πιο σκούρα). Αν παρατηρούμε σημεία με πιο σκούρο χρώμα, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση του νερού. Αν επέμβουμε σε αυτή τη φάση η επιδιόρθωση θα είναι σαφώς πιο εύκολη και οικονομική.
 2. Αποκολλήσεις χρωμάτων (ξεφλούδισμα). Η υγρασία και γενικά οι περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν διαβρώσει την προστασία που είχατε θέσει με επικάλυψη χρώματος. Επιδιορθώστε άμεσα.
 3. Μαυρίλες στην επιφάνεια ή και πράσινα βρύα, έχετε αφήσει εντελώς απροστάτευτη την επιφάνεια, οι αποικίες των μικροοργανισμών πρέπει να αφαιρεθούν, η επιφάνεια να επισκευαστεί και να προστατευθεί άμεσα.
 4. Αποκολλήσεις σοβάδων, εμφάνιση οπλισμού;
A.F.B. P5 Pearl - Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης (nanotechnology)

A.F.B. P5 Pearl - Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης (nanotechnology)

Υδαταπωθητικό Βερνίκι Εμποτισμού Νερού. Αδιαβροχοποίηση Δαπέδων και Τοιχοποιίας. Πέτρας - Σκυροδεμάτων, Σταμπωτών, Μαρμάρων, - Τούβλου, - Τερακότας, - Κεραμιδιών κ.α.

 • 10ετής αντοχή!
 • Εμποτίζει την επιφάνεια και δε σχηματίζει επιφανειακό φιλμ.
 • Υδρόφοβο.
 • Διαπερατό από τους υδρατμούς.
 • Πολύ υψηλή μείωση απορρόφησης νερού.
 • Υψηλή διείσδυση σε απορροφητικά ορυκτά οικοδομικά υλικά, η οποία εξασφαλίζει μια μακρά διάρκεια απώθησης νερού, ένα μακροχρόνιο προστατευτικό αποτέλεσμα.
 • Αντοχή σε U.V.
 • Βελτιώνει την αντοχή των επιχρισμένων επιφανειών σε κύκλους παγετού/απόψυξης.
 • Μη διαπερατό από χλωριούχα και διαλυτά άλατα.
 • Πολύ υψηλή σταθερότητα σε διαλύματα οξέος και αλκάλια.

Απόδοση: 16 m2 αραίωση 1/1

Min Απαιτούμενες στρώσεις: 
το υλικό πρέπει να περαστεί με την μέθοδο νωπό σε νωπό. Αν στεγνώσει δεν δέχεται ούτε τον ευτό του.

 

Η αόρατη δύναμη!!!

Για επιφάνειες που θέλετε να είναι και να δείχνουν αδιάβροχες εμπιστευθείτε το A.F.B. P-5 Pearl, ένα προϊόν   σιλοξανίου, νανοτεχνολογίας!   Επιθυμείτε πλήρη αδιαβροχοποίηση της επιφάνειάς σας με άριστη προστασία έως 10 έτη;  Τοποθετήστε το διάφανο βερνίκι  A.F.Β. P 5 Pearl   για μια επιφάνεια πλήρως  αδιαβροχοποιημένη, χωρίς να αλλάξετε την αρχική της εικόνα. 
Με μια πρώτη ματιά    

Το A.F.Β. P 5 Pearl  είναι σχεδόν αόρατο, τοποθετήστε το και ξεχάστε άλατα, μύκητες, άλγη, απορρόφηση νερού!!! Απολαύστε την επιφάνειά σας για πολλά χρόνια σαν καινούργια!
Ειδικό βερνίκι νερού, δημιουργεί άριστη αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας της οποίας τοποθετείται.  Ιδανικό για απορροφητικές επιφάνειες. 
Όπου εφαρμόζεται το  A.F.Β. P 5 Pearl  η επιφάνεια προστατεύεται απόλυτα από:  την απορρόφηση νερού, την ηλιακή ακτινοβολία, τη φθορά από παγετό / απόψυξη, από χλωριούχα και διαλυτά άλατα καθώς και διαλύματα οξέως και αλκάλια.  
Το υδαταπωθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τροποποιημένα alkylalcoxy silanes.
Αυτοί οι τύποι σιλανίων έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να διεισδύουν σε βάθος μέσα στο υλικό και με τη διαδικασία του πολυμερισμού, δημιουργούν ένα διαρκές φράγμα απώθησης του νερού κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Το προϊόν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για προστασία επιφανειών:

 • Κάθε είδους φυσικής πέτρας,  
 • Σκυροδεμάτων, σταμπωτών, πατητών τσιμεντοκονιαμάτων τοιχοποιίας, 
 • Σοβάδων, επιχρισμάτων, 
 • Μαρμάρων,  
 • Προσόψεων με τούβλο,   
 • Τερακότας,  
 • Κεραμιδιών, 
 • Αμιαντοτσιμέντου,  
 • Ψαμμίτη 
 • Βαμμένων επιφανειών με απλό ακρυλικό.    
 • Έγχρωμων σοβάδων.

Το προϊόν δεν ενδείκνυται εάν επιθυμείτε να επαναβάψετε την επιφάνεια σε διάστημα μικρότερο του έτους.

 

Προετοιμασία Εφαρμογής

Ιδανικές συνθήκες εφαρμογής:  Θερμοκρασία: 10°-30°C, Υγρασία: σχετικά χαμηλή. 
Προετοιμάζουμε όλες τις επιφάνειες έτσι ώστε να είναι καθαρές απαλλαγμένες από σαθρά, λίπη, άλατα, σκουριές και κάθε είδους υπολείμματα. 
1.    Έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες προεργασίες της επιφάνειας.
2.    Σε πορώδης – απορροφητικές ή  όπου κρίνεται  πιθανότητα ανοδικής υγρασίας, εφαρμόστε το 24013 A.F.B.10 Primer Σιλοξανικής Βάσης.
3.    Σε επιφάνεια δαπέδου, απλώνουμε σε μεγάλη ποσότητα το A.F.Β. P 5 Pearl  περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα υλικού και μεταφέρουμε το πλεόνασμα στο επόμενο σημείο, ακολουθώντας πάλι την ίδια τακτική.
4.    Σε επιφάνειες τοίχων εφαρμόστε δύο ή τρεις στρώσεις, με την μέθοδο νωπό σε νωπό δηλαδή επαναλάβετε αρκετές φορές στο ίδιο σημείο έως ότου η επιφάνεια να μην μπορεί να απορροφήσει άλλο υλικό. 
** Προσοχή: αν το υλικό προλάβει και στεγνώσει επιφανειακά, χωρίς να έχετε προλάβει να το τροφοδοτήσετε με την απαραίτητη ποσότητα, δεν θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε. Όταν στεγνώσει επιφανειακά, είναι δύσκολη η πρόσφυση και του ίδιου ακόμη, στον εαυτό του. 
 

Κωδικός Τίτλος Μέγεθος Χρώμα Τιμή

Απόδοση/συσκ
σε 1 στρώση

24016008 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 0.75 lt Transparent - Διάφανο  13.00 € 12 m²
24016030 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 3 lt Transparent - Διάφανο  48.40 € 48 m²
24016100 A.F.B. P-5 Pearl Βερνίκι Αδιαβροχοποίησης Νανοτεχνολογίας 10 lt Transparent - Διάφανο 155.00 € 160 m²
Αρχεία για κατέβασμα

Name:
Email:
Subject:
Message:
x