Υψηλών αντοχών και αισθητικής Λάκα και ριπολίνη νερού

PU 10 Mat Varnish Πολυουρεθάνη Υδατικής Διασποράς

PU 10 Mat Varnish Πολυουρεθάνη Υδατικής Διασποράς

Εικόνα κιμωλίας και ιδιότητες Πολυουρεθάνης νερού.

 • Δίνει άριστο βελούδινο φινίρισμα με υφή flat mat.
  60º Gloss : 5
  85º Gloss : 20
 • Δεν κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου, δεν αλλοιώνονται οι αρχικές αποχρώσεις.
 • Άριστη πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνεια.
 • Αδιάβροχη επιφάνεια – δεν απορροφά λεκέδες και λύπη.
 • Εύκολος καθαρισμός.
 • Υψηλές αντοχές σε απορρυπαντικά και απολυμαντικά.
 • Σχεδόν άοσμο.
 • Σκληρό επιφανειακά.
 • Ελαστικό (δεν παρατηρούνται ρηγματώσεις).
 • Πολύ μεγάλες αντοχές στο νερό. 
 • Χαμηλή περιεκτικότητα V.O.C.
 • Ευκολία εφαρμογής – δεν διακρίνονται εύκολα διπλοπεράσματα, δεν παρατηρούνται βενιές.
 • Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση.
  Χαμηλή περιεκτικότητα V.O.C.

 

Απόδοση: 14 m2/l

Αραίωση: δεν ενδείκνυται
Min Απαιτούμενες στρώσεις: 2-3

Απόλυτο mat αποτέλεσμα, βελούδινη υφή, τέλεια πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια, ένα υλικό! 

Το PU 10 Mat Varnish, είναι ένα πολυουρεθανικό βερνίκι, υδατικής διασποράς. Αποδίδει μια flat mat, βελούδινη σε υφή επιφάνεια, με άριστη πρόσφυση σε κάθε είδους υλικό. Επιλέγοντάς το,  επιτυγχάνετε υψηλές αντοχές σε τριβή, κρούση, υγρασία και νερό, ενώ παράλληλα έχετε ένα άριστο σύγχρονο αισθητικά Flat-Mat αποτέλεσμα. Δημιουργήστε σε κάθε επιφάνεια της επιθυμίας σας: έπιπλα, ντουλάπια, πόρτες, μικροαντικείμενα, μελαμίνη κ.α. 

Με μια πρώτη ματιά

Πολυουρεθανικό βερνίκι Mat, για αρχιτεκτονική και διακοσμητική χρήση -ιδανικό για ξύλινες επιφάνειες, για έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία, τοίχους, πέτρες, τούβλα, έως και δάπεδα (με σχετικά ήπια καταπόνηση και απαραίτητα προσθήκη Β συστατικού).  Αποδίδει ένα απόλυτα φυσικό Flat-Mat αποτέλεσμα, και μια βελούδινη υφή και είναι συχνά μια στιλιστική επιλογή. 
Η τελική του υφή προσομοιάζει με αυτή της κιμωλίας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη προστασίας από κάποιο κερί ή βερνίκι. Επίσης σε τεχνοτροπία με κιμωλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι ως τελική προστασία με άριστα αποτελέσματα και υφή.
Συνδυάζει το άψογο, ομοιόμορφο Flat-Mat αποτέλεσμα με την ευκολία τοποθέτησης και εφαρμογής. Φιλικό προς το περιβάλλον, αφού έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις και δεν υπάρχουν οσμές κατά την εφαρμογή. Δεν απορροφά νερό, λάδια κ.α. ρύπους με αποτέλεσμα η βαμμένη επιφάνεια να καθαρίζεται εύκολα.  Τα ειδικά πρόσθετα που περιέχει  προσφέρουν ιδιαίτερες αντοχές σε δυσκολίες όπως τα γδαρσίματα,  το «μαύρισμα» από τα παπούτσια, λιπαρά υπολείμματα κλπ.
Είναι σκληρό επιφανειακά ενώ ταυτόχρονα τόσο ελαστικό που να μπορεί να ακολουθεί τις συστολές-διαστολές της επιφάνειας, χωρίς να δημιουργούνται ρωγμές.
Ιδανικό για χώρους που η καθαριότητα και η υγιεινή έχουν πρωτεύουσα σημασία, κατάλληλο για χώρους κουζίνας, τροφίμων. Αν η επιλογή σας είναι όψη Flat-Mat, μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε στα έπιπλα της κουζίνας σας.
Έχει άριστη πρόσφυση σχεδόν σε κάθε είδους επιφάνεια (έως κεραμικά πλακάκια, γαλβανιζέ, μελαμίνη κ.α.). Ιδανικό και για προστασία καθέτων επιφανειών (τοίχους).
Δεν κιτρινίζει, δεν αλλοιώνεται η αρχική απόχρωση με την πάροδο του χρόνου. Στεγνώνοντας αποδίδει μία flat mat υφή.  
Υψηλές αντοχές σε απορρυπαντικά και απολυμαντικά.
Σε απλές εφαρμογές (π.χ. κρεβάτια, έπιπλα με συνηθισμένη χρήση, πόρτες κ.α.) χρησιμοποιήστε το ως ένα συστατικό, για υψηλότερες αντοχές, προσθέστε και το Β’ συστατικό.  

Προετοιμασία Εφαρμογής

Ιδανικές συνθήκες εφαρμογής:  Θερμοκρασία: 10°-30°C, Υγρασία: σχετικά χαμηλή. 
Προετοιμάζουμε όλες τις επιφάνειες έτσι ώστε να είναι καθαρές απαλλαγμένες από σαθρά, λίπη, άλατα, σκουριές και κάθε είδους υπολείμματα. 
1.    Έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες προεργασίες της επιφάνειας, ανάλογα με την κατάσταση και την ποιότητα αυτής.
1.1.    Σε σαθρές επιφάνειες τσιμέντου προτιμήστε το 20601 EP 909 Primer Epoxy υδατικής διασποράς.
1.2.    Σε επιφάνειες που κρίνετε πιθανότητα ανοδικής υγρασίας, εφαρμόστε το 24013 A.F.B.10 Primer Σιλοξανικής Βάσης.
1.3.    Σε ξύλινες επιφάνειες προτιμήστε το Sealer.
2.    Τοποθετούμε το PU 10 Mat Varnish σε δύο ή τρεις στρώσεις, ανάλογα με το ποιόν της επιφάνειας και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να επιτύχουμε (περισσότερες στρώσεις υλικού μεγαλύτερο πάχος φιλμ, μεγαλύτερες αντοχές μηχανικές, χημικές κλπ).

Οδηγίες Εφαρμογής

Το PU 10 Mat Varnish, μπορεί να χρησιμοποιηθεί – για χρήσεις με όχι ιδιαίτερα αυξημένες καταπονήσεις μόνο του, χωρίς την μίξη του Β συστατικού. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αυξημένες μηχανικές αντοχές, μπορείτε να προσθέσετε Β συστατικό. Ζητήστε το.
Αν χρησιμοποιήσετε και Β συστατικό :  Ανοίγετε ένα σετ υλικών. Ανακατεύετε πολύ καλά το Α συστατικό όπως βρίσκεται στο δοχείο του, παράλληλα προσθέτετε αργά ανακατεύοντας το Β συστατικό για 1,50-2,00 min. Αφήνετε το μείγμα 2-5 min να «ξεκουραστεί»  και ξεκινάτε την εφαρμογή. 
Σε περίπτωση που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη συσκευασία, τοποθετούμε σε άλλο δοχείο εννέα (9) μέρη από το Α και ένα (1) μέρος από το Β – κατ’ όγκο - και ανακατεύουμε. 
Ο χρόνος εργασιμότητας του υλικού ανέρχεται στα 45΄-60΄, μην χρησιμοποιήσετε υλικό το οποίο έχει ξεπεράσει το χρόνο αυτό.
1.    Δεν είναι απαραίτητη η αραίωση, το υλικό είναι έτοιμο προς χρήση. Αν κρίνετε πως είναι επιθυμητή για την εργασία σας, πραγματοποιήσετε αραίωση μόνο με νερό και έως 2%.
2.    Η επόμενη στρώση μπορεί να εφαρμοστεί μετά την πάροδο 2-4h.
3.    Κάθε χρήση πριν την πάροδο των 15 ημερών θα πρέπει να πραγματοποιείται με προσοχή, έως ότου η επιφάνεια αναπτύξει πλήρως τις ιδιότητές της και κατ’ επέκταση τις αντοχές της.

Μικρές Συμβουλές

1.    Ιδανικό για εσωτερικές ανακαινίσεις σε έπιπλα, δομικά στοιχεία και κάθε είδους επιφάνεια. 
2.    Αν αγαπάτε την υφή της κιμωλίας, αλλά θέλετε μία ομοιόμορφη απόχρωση, προτιμήστε το PU 10 Mat White,  σε οποιαδήποτε απόχρωση της αρεσκείας σας.
3.    Αν πάλι έχετε κάνει μια τεχνοτροπία με κιμωλία και θέλετε προστασία, προτιμήστε το PU 10 Mat Varnish.
4.    Οποιαδήποτε επιφάνεια θέλετε να ανανεώσετε, θα σας δώσει - διακοσμητικά – μια υπέροχη υφή με ταυτόχρονα μεγάλη ευκολία στην βαφή.
5.    Ανανεώστε κάθε επιφάνεια, ακόμη και μελαμίνη, μεταλλικά στοιχεία, κεραμικά, απλά αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει.
 

Κωδικός Τίτλος Μέγεθος Χρώμα Τιμή Απόδοση/συσκ
σε 1 στρώση
20961008 PU Mat Βερνίκι Α΄ Συστατικό 0.65 lt Transparent - Διάφανο   16.50 € 10 m²
20961030 PU Mat Βερνίκι Α΄ Συστατικό 2,5 lt Transparent - Διάφανο   60.20 € 40 m²
20961100 PU Mat Βερνίκι Α΄ Συστατικό 8,5 lt Transparent - Διάφανο 196.90 € 135 m²
Αρχεία για κατέβασμα

Name:
Email:
Subject:
Message:
x